Un șofer beat a intrat cu mașina într-un grup de copii. Trei dintre ei, în stare gravă

136
foto: arhivă

Un şofer este cercetat pentru conducere sub influenţa alcoolului şi vătămare corporală din culpă, după ce a intrat cu mașina într-un grup de copii. Trei dintre micuți au ajuns la spital în stare gravă. Polițiștii susțin că bărbatul avea o alcoolemie de 0,99 grame la mie.

Un teribil accident de circulaţie a avut loc aseară într-o localitate din Galați. Un șofer aflat sub influența alcoolului a pierdut controlul volanului și a ajuns cu mașina într-un parc din localitatea Roşcani, la o adunare publică, unde erau prezenţi sute de copii şi adulţi.

Maşina  a intrat  în mulţime, lovind în plin un grup de copii. Impactul a fost deosebit de violent, cinci copii, cu vârsta cuprinsă între 11 şi 15 ani, fiind răniţi. Dintre aceștia trei au fost transportați la spital în stare gravă. Medicii au cerut intervenţia elicopterului SMURD pentru a-l transporta pe unul dintre micuţi la spitalul din Târgu Bujor.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat că şoferul abia se mai ţinea pe picioare, el urcându-se la volan după ce consumase o cantitate apreciabilă de alcool. Cu toate acestea a încercat să dea vina pe o defecţiune tehnică apărută la direcţie.

”La testarea cu etilotestul, a reieşit că şoferul avea o alcoolemie de 0,99 grame la mie alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificării documentelor s-a constatat că ITP-ul autoturismului expirase pe data de 4 august 2018. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului şi vătămare corporală din culpă”, au susținut oamenii legii.

După audieri, șoferul a fost reținut pentru 24 de ore.