Oltenii, în topul vitezomanilor. Sute de șoferi sancționați pentru depășirea vitezei legale. Vezi care a fost cea mai mare amendă

49

Bilanț îngrijorător al polițiștilor de la Rutieră în urma acțiunilor desfășurate săptămâna trecută. Peste 1000 de șoferi au încălcat normele rutiere și s-au ales cu sancțiuni din partea oamenilor legii. Jumătate dintre ei au fost trași pe dreapta și sancționați dur pentru depășirea vitezei legale.

Polițiștii olteni au desfășurat, în perioada 6-12 august a.c., o serie de acțiuni pe linia prevenirii accidentelor de circulație și creșterea siguranței rutiere.  Acestea au vizat respectarea regimului legal de viteză.

Astfel, în urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt depistat peste 1.000 de abateri la regimul circulației pe drumurile publice, aplicând 1.123 de sancțiuni contravenționale, dintre care 517 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

În 49 de cazuri, conducătorii auto au depășit limita legală de viteză cu mai mult de 50 km/h. Aceștia au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei, iar, ca măsură complementară, le-au fost reținute permisele de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, pentru 90 de zile.

În desfășurarea acțiunilor, polițiștii au folosit 9 autospeciale dotate cu aparate radar și un aparat TruCam.

Un alt aspect vizat de oamenii legii a fost combaterea conducerii vehiculelor sub influența băuturilor alcoolice.