Ce a făcut doctorul Diaconescu în Parlament un an și jumătate

524

21 de luări de cuvânt în plenul camerei și 44 de propuneri legislative reprezintă o sinteză a primului an și jumătate de mandat de senator, în care doctorul în științe medicale Renică Diaconescu a încercat să contribuie la luarea unor decizii și stabilirea unor norme legislative care să ajute mai ales sistemul de Sănătate. O activitate bogată, cu care nu se pot lăuda mulți parlamentari ai țării.

Un sistem adaptat și pentru oameni săraci, în care respectul pentru pacienți și cei care salvează vieți să fie la loc de cinste, excluderea aberațiilor din Sănătate pe care le-au făcut până acum miniștri care nu cunosc sistemul, distrugându-l prin legi aberante sunt doar câteva din motivele care l-au determinat pe doctorul în științe medicale Renică Diaconescu să candideze pentru un loc în Parlamentul României. Un specialist din sistem, cu experiență și medicală, și politică, un om a cărui voce și experiență se impun în comisia de sănătate a camerei superioare a adunării legislative. Iar dr. Renică Diaconescu își spune cu tărie convingerile, activitatea sa fiind una bogată.

Aflat la cel de-al doilea mandat de ales, primul fiind de deputat în perioada 2004- 2008, iar între 2009- 2011 consilier al ministrului Sănătății, medicul primar neurolog Renică Diaconescu este în mandatul de senator 2016- 2020  vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate publică. După un an și jumătate de mandat, se poate lăuda cu o activitate de invidiat: 44 de inițiative legislative în diverse domenii, nu numai privind sănătatea, și 21 de luări de cuvânt cu recomandări și intervenții bine punctate și documentate privind îmbunătățirea legislației astfel încât să fie rezolvate sau reduse probleme ale sistemului pe care-l reprezintă.

Printre legile asupra cărora și-a exprimat părerea avizată se numără cea pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul sănătăţii (solicitând “crearea unui cod de legi în care să intre Legea malpraxisului, Legea spitalelor, Legea prevenției, ca acest lucru să devină o lege organică și nu să fie modificată an de an de interesele fiecărui Guvern sau de interesele fiecărui ministru care vine, în parte”), Legea farmaciei (“farmacistul să fie farmacist, și nu prescriptor de medicamente”), reducerea acizilor graşi trans-nesaturaţi (AGTN) în produsele alimentare destinate consumului uman și multe altele.

Activitatea senatorului PSD de Olt poate fi consultată aici:

https://www.senat.ro/FisaSenator.aspx?ParlamentarID=cd93b58a-fd53-4e7a-910d-4264c91570d0