Primul INCIDENT la protestul Diaspora – Un bărbat a fost ridicat de jandarmi

112

Un bărbat care a tulburat ordinea publică în Piața Victoriei a fost ridicat, vineri, de jandarmi, anunță reprezentanții Jandarmeriei Capitalei.

La ora transmiterii știrii, protestatarii se adună în Piața Victoriei, fiind îmbrăcați în tricouri negre cu mesajele „Fără Penali” și „Nu cedăm”. Unii au adus pancarte pe care scrie „Anticipate”.

Vineri dimineață, polițiștii bucureșteni au verificat pirotehnic maşinile parcate acolo. Reprezentanții Jandarmeriei au precizat că forțele de ordine nu vor tolera violența.

„Jandarmeria nu va face estimare a numărului de participanți, nu avem obligația legală. Sunt afirmații, îndemnuri la violență, ură și intoleranță, amenințări cu moartea la adresa jandarmilor. Autoritățile nu tolerează astfel de atitudini, nu acceptăm insubordonarea civică și violența. Toți cei care vor lansa mesaje de instigare vor răspunde. Jandarmeria Română nu se confruntă cu cetățenii, noi asigurăm ordinea, siguranța manifestanților și a celorlalți . Recomandăm tuturor să se delimiteze de astfel de atutudini. Jandarmeria este o instituția apolitică, nu suntem trupe pretoriene”, a anunțat, joi, locotenent colonel Marius Militaru, șef comunicare Jandarmeria Română.

Numărul jandarmilor care vor fi prezenți, vineri, pentru a asigura ordinea la mitingul din Piața Victoriei va fi dimensionat gradual în funcție de numărul protestatarilor.