Minicentura Caracalului, lucrări sistate de relocarea unui cablu CFR. Viceprimar: situația se va rezolva în cel mai scurt timp

108

Demarate cu întârziere în așteptarea unui aviz al CFR pentru utilizarea unei suprafețe din zona de siguranță a căilor ferate, lucrările la minicentura Caracalului au fost sistate tot dintr-o cauză legată de CFR privind relocarea unui cablu. Prezent astăzi în vizită pe teren, viceprimarul Stănescu promite reluarea lucrărilor în cel mai scurt timp.

Lucrările la una din cele mai importante investiții așteptate de către comunitatea caracaleană „Extindere și reabilitare strada Walter Mărăcineanu” (varianta de ocolire, zona de Nord a municipiului).” au început în mai, cu întârziere pentru că un aviz al CFR pentru utilizarea unei suprafețe din zona de siguranță a căilor ferate a întârziat să apară, iar pentru deblocarea situației autoritățile caracalene au ajuns la ministrul Transporturilor. Nici nu au început bine, că au și fost sistate. Autoritățile promit că lucrările se vor relua cât mai repede. „Lucrările la minicentura ocolitoare sunt sistate până când relocarea unui cablu ce aparține C.F.R va fi finalizată. În cel mai scurt timp se vor relua lucrările.”, a anunțat astăzi viceprimarul Octavian Stănescu, prezent pe teren.

Noua arteră va prelua traficul greu care intră în municipiul Caracal, iar strada Țepeș Vodă va redeveni una liniștită. Minicentura va avea o lungime de 1,81 Km, iar finanțarea proiectului este prin Programul Național de Dezvoltare Locala, etapa I. Valoarea investiției este de 1,86 milioane lei. Termenul de execuție este de opt luni.