IPJ Olt caută șefi pentru Secțiile de Poliție Rurală de la Deveselu și Găneasa

908
Poliția Găneasa

După ce a scos la concurs șefia a 14 funcții de șefi de posturi comunale, Inspectoratul de Poliție Județean Olt caută acum șefi noi peste două secții de poliție rurală cărora le sunt arondate 15 posturi comunale. Recrutarea se face din sursă internă, iar candidații trebuie să aibă studii de master sau postuniversitare și gradul minim de inspector de poliţie.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a scos la concurs șefia a două din cele 12 secții de Poliție Rurală din județ. Recrutarea se face pentru ocuparea  funcţiilor vacante de șef secție II la Secția nr.5 de Poliție Rurală Deveselu și la Secția nr.6 de Poliție Rurală Găneasa, cu personal din sursă internă.

Secția 5 Poliție Rurală Deveselu, condusă până acum de comisar şef Delibaşa Ion, are arondate posturile comunale Băbiciu, Bucinişu, Gostavăţu, Redea, Rotunda și Scărişoara. Secția nr.6 de Poliție Rurală Găneasa, condusă de comisar şef Moraru Florin, are arondate posturile comunale Brâncoveni, Cîrlogani, Curtişoara, Grădinari, Oporelu, Pleşoiu, Slătioara, Strejeşti și Teslui.

Candidații trebuie să fie ofiţeri de poliţie, cu studii superioare într-unul din domeniile: ştiinţe juridice; ştiinţe administrative, ştiinţe economice; ştiinţe socio-umane, ştiinţe militare; informaţii şi ordine publică și să fi absolvit studii de masterat sau studii postuniversitare. Mai mult, ei trebuie să aibă gradul minim de inspector de poliţie, permis de conducere, să aibă sau să obţină autorizaţie de acces la informaţii clasificate pentru clasa secret de stat nivel de secretizare – „secret”, să aibă sau să obţină aviz pentru desemnarea/promovarea în structurile poliţiei judiciare,  să aibă sau să obţină aviz pentru utilizarea bazelor de date ale Poliţiei Române, să aibă 2 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei, să nu fie sub efectul unei sancţiuni disciplinare şi să nu fie puşi la dispoziţie, să fi obţinut în ultimii 2 ani calificativul de cel puţin ,,BINE” la evaluarea/ aprecierea profesională individuală și să fie declaraţi apt medical şi psihologic, pentru promovarea în funcţii de conducere.

Concursul  va avea loc la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt la data de 25 septembrie şi va consta în susţinerea unei probe unice de selecţie, respectiv interviu structurat pe subiecte profesionale, din tematica și bibliografia stabilite de comisie. Este declarat „ admis ” candidatul care are nota cea mai mare şi este notat cu cel puţin 7.00. Interviul va fi înregistrat audio și/sau video. Înscrierile se fac până la data de 13 august, iar evaluarea psihologică a candidaţilor se va desfăşura la Centrul de Psihosociologie al Ministerului Afacerilor Interne – Bucureşti, data nefiind stabilită.

Luna trecută, IPJ Olt a organizat concursuri și pentru ocuparea funcțiilor de șefi de posturi comunale la 14 posturi din: Ianca, Dăneasa, Văleni, Brastavățu, Vișina Nouă, Deveselu, Redea, Stoenești, Vlădila, Drăghiceni, Milcov, Oporelu,Teslui și Icoana. Doar 10 posturi au avut candidați, rămânând neocupate posturile de la Postul de Poliție Ianca – Secția de Poliție Rurală nr. 3 Corabia, Deveselu – Secția de Poliție Rurală nr. 5 Deveselu, Văleni – Secția de Poliție Rurală nr. 7 Dăneasa și Postul de Poliție Milcov- Secția de Poliție Rurală nr. 4 Coteana.