Fost judecător, găsit mort în închisoare!

119

Fostul judecător Stan Mustață a murit în noaptea de miercuri spre joi. El fusese condamnat în anul 2016 la 8 ani și șase luni de închisoare cu suspendare, pentru fapte de corupție.

Stan Mustață a făcut parte din completul de judecată al dosarului ICA, în care Dan Voiculescu, patronul Antenelor,  a fost condamnat la închisoare.

El a fost acuzat că a încercat să tergiverseze dosarul, pentru a-l favoriza pe Voiculescu. Mustață a negat aceste acuzații, considerând că dosarul său a fost unul fabricat.

Stan Mustaţă a murit în urma unui infarct miocardic, în timp ce se încerca o dializă. Judecătorul avea tumori cancerigene în zona abdominală, după cum a anunţat avocata lui în direct la Antena 3, care acuză că a fost transferat în timpul nopţii de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Giurgiu deşi acuza stări acute de rău.

„Sistemul a reuşit pedeapsa supremă pentru judecătorul care nu a vrut să îl condamne pe Dan Voiculescu fără probe!“, a declarat Lorette Luca, avocata fostului judecător.

Mustaţă a fost arestat și trimis în judecată la sfârşitul lunii aprilie 2014, exact înainte să se pronunţe în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.

Un alt complet de judecată, format din Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea, a decis în august 2014 condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare.

Surse judiciare declarau pentru Mediafax, că la nivelul fostului Parchet Naţional Anticorupţie se ştia încă din 2005 că judecătorul Stan Mustaţă cerea între 5.000 şi 7.000 de euro de la persoane vizate în dosarele penale pe care le judeca.