Florin Iordache, cel mai activ parlamentar român

106

Din anul 2000 ales în Parlamentul României, aflat la cel de-al cincilea mandat de deputat de Olt, Florin Iordache se păstrează și în acest mandat în fruntea celor 329 de deputați și 136 de senatori români, fiind cel mai activ.

După un an și jumătate de mandat (2016- prezent), un ales oltean se află în fruntea topului celor mai activi parlamentari români. Nu este o surpriză, poziția sa fiind nedetronată de câteva mandate. Florin Iordache, de 18 ani deputat de Olt, președinte în mai multe comisii parlamentare, precum Comisia juridică sau Comisia specială pentru modificarea Legilor Justiției, nu a stat tăcut precum mulți colegi care au vorbit doar când au spus jurământul sau care-și pot număra pe degete luările de cuvânt în plen. El bifează în acest mandat 1141 de luări de cuvânt, 740 de luări de cuvânt în Biroul Permanent și 39 de propuneri legislative inițiate, din care 13 promulgate legi.

Pe locul II se situează senatorul USR, Remus Mihai Goţiu, luând cuvântul în plen de 482 de ori.

Florin Iordache, fost ministru al Justiției, are în Olt deschise două birouri parlamentare: în Balş, str. Ion Creangă, și în Caracal, str. Victoriei.