Sfânta Maria aduce mini-vacanță de 5 zile pentru bugetari

394

Săptămâna viitoare, bugetarii lucrează doar luni și marți. Așa a decis astăzi Guvernul care, pe lângă ziua de 15 august, a mai acordat libere și pe 16 și 17 august.

Cinci zile de mini-vacanță vor avea săptămâna viitoare bugetarii României, de Sf. Maria. Ei vor lucra doar luni și marți și se vor întoarce la serviciu luni, 20 august.

Guvernul a stabilit, în şedinţa de astăzi, că 16 şi 17 august vor fi zile nelucrătoare pentru angajaţii din sectorul public. ”Avem astăzi o veste bună şi pentru angajaţii din sectorul public. Vor avea o mică vacanţă, în a doua parte a lunii august. Pentru că ziua de 15 august – Adormirea Maicii Domnului – este zi liberă, stabilim ca şi 16 şi 17 august să fie zile nelucrătoare, pentru a oferi, astfel, românilor câteva zile de odihnă”, a spus premierul Dăncilă la începutul şedinţei.

Praznicul Adormirii Maicii Domnului, sărbătorit la 15 august, este unul din cele 12 praznice împărăteşti ale Bisericii Ortodoxe.

În acest an, românii mai au liber pe 30 noiembrie de Sfântul Andrei, 1 decembrie de Ziua Națională a României și 25 decembrie, respectiv 26 decembrie când este Crăciunul.