O bălșeancă va concerta la Mamaia în campania de renaștere a festivalului istoric

306

„Eu cânt pentru Festivalul Mamaia” este spectacolul inițiat de tenorul Bogdan Oancea cu scopul renașterii festivalului ce a constituit una dintre cele mai vechi și mai cunoscute rampe de  lansare în muzica românescă. Campaniei i se alătură și o olteancă, o tânără speranță a folclorului, ce va susține un recital pe 11 august.

În mare vogă ani la rând și rampă de lansare pentru numeroase nume din muzica ușoară românească, Festivalul de la Mamaia, început în 1963, a fost desființat în 2013. După cinci ani, tenorul Bogdan Oancea inițiază o campanie de renaștere a festivalului, solicitând chiar fonduri guvernamentale pentru ca la anul pe scena de la Mamaia să strălucească noi talente și să fie lansate noi șlagăre. Pe 11 august, ora 19.00, lângă fântâna arteziană din Parcul de la Gară, câțiva artiști vor susține un spectacol gratuit, cei prezenți fiind rugați să semneze petiția „Renașterea Festivalului Mamaia“, ce va fi depusă primului ministru pentru a se aloca, în 2019, în bugetul de stat al Ministerului Culturii o sumă necesară pentru organizare, așa cum au fost alocați bani și pentru festivalul Cerbul de Aur de anul acesta. Printre cei care susțin demersul și vor strânge semnături se află și nume importante ale muzicii românești, precum Corina Chiriac și Adrian Daminescu.

Alături de cei care vor cânta pentru reînvierea festivalului istoric se numără și o olteancă: Roxana Pațanghel. Ea este din Balș și cântă muzică populară, fiind câștigătoarea a numeroase trofee și premii importante la festivalurile de gen pentru copii. Este membră a Grupului Vocal Mlădițele Oltului, pregătit de prof. Victorița Cică și colaborează cu Ansamblurile Oltețul Morunglav și Poarta Olteniei. De altfel, în acea perioadă ea poate fi ascultată pe litoral, la restaurante din Costinești, unde evoluează în cadrul celei de-a treia serii de dansatori și soliști olteni trimiși pe litoral de Ansamblul Poarta Olteniei GAL Ghimpețeni, iar sâmbătă seara oltenii o pot asculta și susține din fața micilor ecrane, ca și concurent la Next Star.