Guvernul a decis: localitatea Dobrun poate arbora propriul steag cu blazonul comunei

625

În localitatea olteană Dobrun se va arbora de acum înainte, alături de steagul României, al Uniunii Europene și al județului, și steagul unic şi reprezentativ al comunei, pe care se va regăsi stema.

Guvernul a aprobat astăzi steagul propriu pe care îl vor putea arbora autoritățile comunei Dobrun pe teritoriul localității. Forma şi dimensiunile steagului comunei Dobrun sunt cele stabilite în condiţiile legii, pentru drapelul României. Proiectul steagului comunei Dobrun, judeţul Olt, a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al comunei Dobrun nr. 67/25.09.2017 și avizat favorabil de Comisia Naţională de Heraldică, Genealogie şi Sigilografie a Academiei Române prin adresa nr. 12/8.02.2018. În centru, va avea stema comunei, aprobată în 2009, considerată drept adevărata imagine a unei comunităţi rurale, blazonul şi cartea de vizită a oamenilor ce convieţuiesc pe meleagurile respective. Stema simbolizează într-o formă concentrată tradiţiile istorice, realităţile economice şi social – culturale locale.

Stema comunei Dobrun se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, traversat de o fascie undată simbolizând râul Olteț. În partea superioară, în câmp roşu, se află trei flori de in de argint, butonate albastru. În câmp albastru, se află o plantă de floarea-soarelui în culori naturale, ce reprezintă ocupaţia de bază a locuitorilor- agricultura. În vârful scutului se află un zid de argint rostuit negru ce evocă istoria localităţii şi siturile arheologice denumite „La Viile Brătăşanu”. Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat, ce semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.