FOTO/ Elevii a trei licee oltene, “studenți” de vară ai Universității Craiova

119

Zeci de elevi de la licee din Balș, Caracal și Corabia au participat timp de două săptămâni la Școala de vară a Universității din Craiova, Facultatea de Horticultură, un proiect ROSE al Ministerului Educației.

52 de elevi, din patru licee din zona Olteniei, dintre care trei din Olt și unul din Dolj: Colegiul Național „Ioniță Asan” Caracal, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balș, Colegiul Tehnic „Danubius” Corabia și Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Băilești au participat în perioada 15 – 29 iulie la cea de-a II-a ediție a Șc olii de vară „Un mediu sănătos pentru viitorul tău- Hortmed”, proiect câștigat de Universitatea din Craiova în cadrul Proiectului privind învățământul secundar / Romanian Secondary Education Project (ROSE) implementat de Ministerul Educației Naționale.

Elevii au particopat la cursuri de vară şi ateliere specifice cu scopul ca viitorii posibili studenți în domeniul horticol să dobândească un bagaj academic introductiv şi să deprindă strategii noi de învăţare, ateliere de lucru specifice dezvoltării personale, cursuri de consiliere profesională şi orientare în carieră. De asemenea, elevii au avut incluse în program: vizite de studiu, întâlniri cu agenţi economici reprezentativi din zonă, vizite la muzee, la instituţiile de artă şi cultură pentru descoperirea Craiovei şi Olteniei culturale şi istorice, participarea la diverse evenimente culturale şi sportive şi o excursie pe un traseu turistic, pe cărări de munte, pentru studiul biodiversităţii.

ROSE este un proiect care îşi propune să contribuie la reducerea abandonului în învăţământul secundar şi terţiar şi la creşterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat. Proiectul, finanțat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, va fi implementat de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice pe o perioadă de 7 ani, între 2015 și 2022.