Chelneri, bucătari, cameriste, zidari sau sudori, la mare căutare în afara granițelor

109

1217 locuri de muncă este oferta făcută astăzi de către angajatori din 14 țări prin intermediul Serviciilor Publice Europene de Ocupare. Cele mai mari oferte vin din Germania, Olanda și Austria.

Prin intermediul rețelei Eures, oltenii pot accesa un loc de muncă în Uniunea Europeană. Informații despre condițiile cerute de angajatori, condițiile de muncă și salarizare, dar și ajutor pentru depunerea CV-urilor în vederea selecției se pot primi de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt. Astăzi, sunt căutați 1217 salariați în: Austria, Belgia, Germania, Irlanda, Letonia, Malta, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, Slovenia, Spania, Suedia și Ungaria.

Cea mai mare ofertă de joburi vacante vine din Olanda- 362 locuri de muncă, cele mai multe fiind pentru: muncitori în sere (100), manipulanți marfă (70), manipulanți depozit (60), muncitori în producția de hrană câini și pisici (30) sau culegători legume și fructe (25).

Germanii caută 324 angajați, cei mai mulți, câte 50, fiind sudori, electricieni, instalatori și lăcătuși.

Austriecii caută câte 100 de chelneri, bucătari și cameriste.

Alte oferte mai numeroase sunt: Letonia- lăcătuși, tencuitori, instalatori și zugravi; Polonia- sudori, dulgheri, zidari; Norvegia- tinichigii și mecanici auto; Irlanda- îngrijitori bătrâni.