EVACUĂRI după ce o ladă cu grenade a fost găsită în jurul unor case

111

Numărul persoanelor evacuate din zona în care s-a găsit depozitul de muniție de război, însemnând mai multe lăzi cu grenade, a crescut la 12. Acestea locuiesc în cinci case situate în apropierea locului unde s-a excavat, din municipiul Toplița.

Depozitul a fost găsit în urma unor lucrări de excavare pentru extinderea rețelei de canalizare, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu.

”12 persoane din 5 case aflate în apropierea locului de desfășurare a misiunii pirotehnice au fost evacuate pentru siguranță”, potrivit Alinei Ciobotariu.

În prezent se acționează pentru consolidarea malului unde s-a produs excavarea deoarece există riscul ca pământul să se prăbușească peste lăzile cu grenade.

Pentru desfășurarea în condiții bune a misiunii de ridicare a muniției se așteaptă reprezentanții Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani. Aceasta ar urma să fie ridicată și transportată în locuri speciale în vederea distrugerii ulterioare.

Se presupune că grenadele datează din Primul Război Mondial. Acestea au fost găsite pe strada Mesteacănului din municipiul Topliţa.