Primăria Slatina construiește 6 terenuri de tenis la Clubul Nautic

142

6 terenuri de tenis, dintre care două acoperite, vor fi construite în Slatina. Indicatorii tehnico-economici ai investiției vor fi supuși aprobării aleșilor locali în ședința din ultima zi a acestei luni.

Rezultatele de excepție ale tenismenelor din Slatina au determinat administrația municipală să investească în acest sport pentru a atrage cât mai mulţi localnici în mişcarea sportivă locală. Astfel, Clubul Sportiv Municipa,l Slatina va avea 6 noi terenuri de tenis, valoarea investiției preconizată a se realiza în 12 luni ridicându-se la 2,1 milioane lei. Indicatorii tehnico – economici la obiectivul de investiții Amenajare construcție terenuri tenis municipiul Slatina, str. Bld. Sf. Constantin Brâncoveanu vor fi supuși aprobării consilierilor lcoali în următoarea ședință.

„Prezentul proiect este o cale viabilă care face posibilă rezolvarea unor mari deziderate ale locuitorilor, astfel: răspunde cererilor locuitorilor care manifestă un interes deosebit pentru tenis; este o posibilă opţiune educativă, sănătoasă la petrecerea timpului liber, ceea ce poate conduce la creşterea nivelului de sănătate al locuitorilor; va creşte popularitatea tenisului printre locuitori, deoarece vor putea participa ca spectatori la competiţiile locale care vor fi organizate; de asemenea se pot organiza partide de tenis-amatori la care să participe locuitorii; poate contribui la dezvoltarea atracţiei turistice a localităţii, prin interconectarea activităţilor recreative care se vor desfăşura la baza sportivă cu agroturismul; crearea de noi locuri de munca in acest domeniu. Însă scopul final este acela de a atrage cât mai mulţi localnici în mişcarea sportivă locala şi revigorarea activităţii sportive.”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Prin proiect se propune amenajarea a 6 terenuri de tenis câmp cu o suprafața de 3.608 mp. Vor fi realizate două terenuri acoperite, cu dimensiunile în plan de 36,00 x 18,00 m, și 4 descoperite cu  dimensiunile în plan de 34,00 m x 17,00 m.