Sute de olteni, cu “jalba-n proțap” la șefii județului. Vezi pentru ce au cerut ajutor

98

În prima jumătate a acestui an, 268 de olteni au apelat la ajutorul șefilor județului pentru diverse probleme. Consiliul Județean Olt a analizat fiecare doleanță și, acolo unde nu a avut competența de a interveni, a consiliat persoanele în cauză pentru a se adresa instituțiilor abilitate.

268 de olteni au cerut ajutor pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă la șefii județului, fie în scris, fie mergând în audiențe. De la începutul acestui an, CJ Olt a primit 93 de petiții, cereri și sesizări, mare parte adresate direct, 11 transmise de la Instituția Prefectului. Cetățenii au solicitat: ajutoare financiare și sociale, rezolvarea unor probleme privind Legea fondului funciar, fonduri pentru alimentarea cu energie electrică, angajare, repararea drumurilor, podețelor sau implicarea autorităților locale în remedierea acestora, construcții fără autorizație, tăierea copacilor de pe drumurile județene și altele.

Nu puțini au fost și cei care au vrut să stea față în față cu decideniții mergând în audiențe pentru a-și spune personal păsurile și a solicita ajutor. Potrivit evidenței din registrul special de audiențe, au fost primiți de către conducerea județului 175 de cetățeni în audiențe. Principalele probleme expuse sunt: cereri de locuri de muncă, solicitarea de lcouințe sociale și de ajutoare bănești și materiale și probleme de fond funciar. “Dacă obiectul audienței depășea aria de competență a Consiliului Județean Olt, acest lucru a fost explicat cetățenilor veniți în audiență și s-a asigurat consilierea lor pentru a se adresa acelor instituții care aveau competențe în soluționarea cererilor”, arată raportul  cu privire la activitatea de soluționare a petițiilor.