Lacul Strehareț a fost scos la închiriere

487

Hidroconstrucția caută chiriaș pentru Lacul Strehareț pentru următorii cinci ani, ofertele fiind așteptate până mâine, ora 11.00. În ultimele trei luni, lacul și terenul aferent s-a scos de trei ori la licitație.

Proprietarul lacului Strehareț, în vremea comunismului o adevărată oază de relaxare pentru locuitorii din zona Slatina, pricipala atracție fiind plimbarea cu hidrobicicleta, a scos la licitație de închiriere lacul și terenul aferent în suprafață de 28.049mp. Prețul de pornire a licitație, un chilipir s-ar putea spune, având în vedere potențialul pescăresc și nu numai: 700 euro fără TVA/lună. Închirierea se face pentru o perioadă de 5 ani de zile, ultimul termen al licitației (din mai aceasta fiind a treia strigare) fiind 27 iulie.

Proprietarul lacului este Hidroconstrucția Olt Inferior- sucursala Slatina. Lacul a fost construit de Hidroconstrucția în perioada anilor 1970- 1975, fiind spațiu public de agrement, parte a zonei Pădurii Strehareți, alături de grădina zoologică și zonele de piknic până în 2009. Degradarea locului s-a produs după 1989, când autoritățile lcoale nu au mai făcut investiții. După ce a revenit în proprietatea privată a Hidroconstrucția, în 2009, lacul a fost reamenajat și populat cu diverse specii de pește.