O elevă din Olt, locul I la concursul național antidrog

163

Secțiunea eseu litarar, categoria de vârstă gimnaziu, din cadrul ediţiei a XV-a a concursului “Mesajul meu antidrog” a fost câștigată de o elevă din Slatina.

Teodora Costaș, elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială Vlaicu Vodă Slatina, se numără printre cei 35 de câștigători ai Concursului “Mesajul meu antidrog”, structurat pe secțiunile: film scurt metraj, spot, eseu literar, arte vizuale (pictură, grafică, fotografie) şi sport. Slătinenaca a câștigat locul I la secțiunea eseu literar- gimnaziu. Concursul a avut 2420 de finaliști la etapa națională, fiind evaluate 263 de lucrări.

Ediţia a XV-a a concursului “Mesajul meu antidrog”, având ca temă “#POTALTFEL!”, face parte din  proiectul Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), implementat prin cele 47 de Centre de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog teritoriale și este unul dintre proiectele de succes de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal.

Având ca obiectiv specific dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflate într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri, proiectul reprezintă un concurs naţional în cadrul căruia elevii îşi exprimă, într-o formă de comunicare artistică sau prin sport, opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri.

Festivităţile de premiere se vor organiza cu ocazia lansării ediţiei a XVI-a a concursului, în cursul anului şcolar 2018 – 2019. Cu acelaşi prilej, Agenţia Naţională Antidrog va oferi diplome de excelenţă unităţilor şcolare gimnaziale şi liceale, care s-au remarcat la nivelul fiecărui judeţ în domeniul prevenirii consumului de droguri în mediul şcolar.