Procurorul DNA Lucian Onea devine inculpat. Dezvăluirile făcute de Andreea Cozma l-au transformat din anchetator în anchetat

64

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Onea Lucian, fost șef al DNA Ploiești. Acesta este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de participație improprie, sub forma complicității, la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă.

Procurorii de la Parchetul de pe Înalta Curte de Casație  susțin că, în anul 2015, inculpatul Onea Lucian, la vremea respectivă procuror şef în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, a participat la constrângerea unui martor (ameninţându-l în mod direct că o va inculpa pe sora acestuia într-o cauză penală) să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept “mită electorală”. Documentele au fost expediate prin fax şi poştă din Chişinău la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti.

Anchetatorii lui Onea mai susțin că, deşi ştia că probele sunt ticluite în mod mincinos de martor, acesta a solicitat Tribunalului Prahova arestarea preventivă a unui inculpat pentru infracţiunea de coruperea alegătorilor, prezentând instanţei drept probe, documentele respective.

Interesant este că Onea continuă să-și exercitr profesia până la trimiterea lui în judecată pentru că, deocamdată, colegii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție nu au dispus împotriva sa niciun fel de măsură preventivă.