Primăriei Corabia – împrumut de 8,7 milioane lei. Vezi ce face cu banii

129

Administrația orașului de la Dunăre a contractat un împrumut de 8,7 milioane lei, circa 60% din finanțarea rambursabilă urmând a fi folosită pentru realizarea a șase investiții mari de interes local.

Cu girul aleșilor locali, dat luna trecută, administrația corăbiană a contractat o finanțare rambursabilă internă în valoare de 8.731.000 lei, cu o perioadă de targere de până la 3 ani și de maturitate de până la 12 ani. O parte din împrumut- 3.459.000 lei- va fi folosită pentru refinanțarea împrumutului contractat de la BCR în 2006, iar 5.272.000 de lei pentru realizarea unor investiții publice de interes local. Împrumutul este garantat cu veniturile bugetului local al orașului.

Cele șase obiective de investiții pentru realizarea cărora se vor folosi fondurile împrumutate sunt: creșterea eficienței energetice a pavilioanelor centrale ale Spitalului Orășenesc; modernizarea, reabilitarea termică, reparații, consolidare și extindere Școala Gimnazială Virgil Mazilescu; modernizare DC 126; reabilitare, modernizare și dotare așezământ cultural; bloc P6- locuințe sociale; locuințe sociale romi.