Deputatul Alexandru Stănescu informează tinerii fermieri privind finanțarea investițiilor agricole

117

Președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice a Camerei Deputaților, Alexandru Stănescu, ține la curent alegătorii cu toate noutățile în domeniu. Fermierii olteni sunt informați de ales cu privire la publicarea Ghidurilor pentru cererile de finanțare din cadrul PNDR 2014- 2020.

„Au fost publicate pe site-ul AFIR versiunile finale ale Ghidurilor solicitantului pentru instalarea tinerilor fermieri (submăsura 6.1) și pentru dezvoltarea fermelor mici (submăsura 6.3) din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), la secțiunea Investiții PNDR”, a anunțat ieri deputatul de Olt Alexandru Stănescu, asigurându-se astfel că tinerii fermieri vor afla la timp noutățile în domeniu pentru a avea pregătite documentațiile necesare depunerii proiectelor. Mai ales că fondurile vor fi mult mai puține decât anul trecut.

Ghidurile publicate pe pagina oficială de internet a Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, www.afir.info sunt valabile pentru sesiunea de primire a cererilor de finanțare din acest an. Elaborarea acestor ghiduri reprezintă cadrul pentru întocmirea proiectelor care vor beneficia de fonduri europene. Sesiunea de primire a proiectelor se deschide după cel puțin șapte zile de la data publicării versiunilor finale ale Ghidurilor solicitantului pe pagina de internet a AFIR.

Finanțarea aferentă sM 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” este 100% nerambursabilă și este în valoare de maxim 50.000 euro. Fondurie din acest an sunt de 11 milioane euro, față de 170 milioane euro în 2017 pentru submãsura 6.1.

Pentru sM 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, sprijinul financiar este 100% nerambursabil, în valoare de 15.000 euro.