Liviu Dragnea: Pensiile vor crește iarăși. Punctul de pensie va ajunge la 1265 lei

324

Președintele PSD a anunțat aseară principalele amănunte legate de Legea pensiilor și modificările pe care aplicarea ei le va aduce în buzunarul vârstnicilor.  Potrivit acestuia, pensiile vor crește iarăși, punctul de pensie ajungând la 1265 lei. Acest lucru înseamnă o majorare cu aproape 15%.

Liviu Dragnea le-a dat aseară vârstnicilor o veste bună. Pensiile lor se vor majora substanțial începând de anul viitor. Totul ca urmare a aplicării Legii pensiilor. Majorărea nu se aplică, a mai spus liderul PSD, pensiilor speciale.

Ca și principiu, noua lege care ar urma să fie aprobată până la finele anului impune ca și principiu de bază cel al contributivității.

„Introducem pentru prima oară principiul contributivității, adică atât cât contribui, atât ai pensia. Companiile care nu plătesc asigurările sociale pot avea probleme, dar fiecare cetățean va fi informat de numărul de puncte acumulate. Sunt acum situații în care companiile nu plătesc contribuții sociale. Angajații trebuie să știe cât vor primi. Dacă noi lucrăm la o companie care nu plătește contribuțiile, nu e corect pentru ceilalți care lucrează la firme care își plătesc contribuțiile. Unul dintre motivele pentru care s-a realizat transferul contribuțiilor către angajat este că erau două milioane de români care munceau și pentru care nu se plăteau contribuțiile sociale. Atunci aveam un deficit de șase miliarde de lei la bugetul de pensii, acum s-a micșorat la trei miliarde. Va ajunge la zero, dar în fiecare an trebuie să virăm la bugetul de stat”, a mai spus Liviu Dragnea.

Cât privește majorarea veniturilor pensionarilor, acestea vor crește anul viitor cu 15%, ca urmare a majorării punctului de pensie de la 1100 lei în acest moment la 1265 lei. Pensiile vor crește periodic, a mai spus Dragnea, astfel încât în 2021 pensia medie să ajungă la 4256 lei.