OLTUL sub COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată

400

 

Meteorologii au emis o avertiyare Cod Galben de instabilitate atmosferică pentru mai multe judeţe din sud şi sud-vestult ţării. Printre judeţele vizate se numără şi Oltul.

„În intervalul 22 iulie, ora 18.00-23 iulie, ora 10.00, temporar, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Banat, Oltenia, local în Crișana, sud-vestul Transilvaniei și vestul Munteniei. În aceste zone se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, averse ce vor avea și caracter torențial și izolat grindină. Se vor înregistra cantități de apă de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp.
Pe parcursul zilei de duminică, 22 iulie, fenomene asociate instabilității atmosferice vor fi în zonele de deal și de munte, în Maramureș, Crișana și Transilvania și local în Muntenia și în Dobrogea” informează Administrația Națională de Meteorologie.

..Atenționarea a fost transmisă instituțiilor cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteo periculoase și Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență ale celor 112 localități din județ,, informează ISU Olt.