Se caută 10 experți externi, unul la Olt, pentru înregistrarea tinerilor NEET

334

“Generații invizibilă ” devine vizibilă pentru Ministerul Muncii, care va implementa un proiect pe POCU cu obiectiv integrarea tinerilor NEET în câmpul muncii. Pentru echipa de implementare, sunt recrutați 10 experți, în zece județe, printre care și Oltul.

Li se mai spune „Generația Invizibilă” sau tinerii NEETs, fac parte din categoria de vârstă cuprinsă între 15 şi 24 de ani care nu urmează nicio formă de învăţământ şi nici nu au un loc de muncă. Ei sunt viitorul şi trebuie trataţi ca o prioritate, iar pentru integrarea lor în câmpul muncii se derulează proiectul „INTESPO – înregistrarea Tinerilor în Evidentele Serviciului Public de Ocupare“. INTESPO îşi propune identificarea a cel puţin 200.000 de tineri NEET din care 160.000 vor fi înregistraţi în baza de date a Serviciului Public de Ocupare. Ulterior, aceştia vor beneficia de informare şi consiliere profesională, incluzând obligatoriu şi profilarea, ca parte componentă a acestei activităţi, fiind astfel pregătiţi pentru angajare.

Proiectul se ridică la 47 de milioane de euro, fonduri europene.

Pentru implementare, sunt recrutați în acest moment agenți externi de către Agențiiile Județene pentru plăți și inspecție Socială din Ialomița, Cluj, Sibiu, Suceava, Gorj, Hunedoara, Olt, Brașov, Iași și Alba.

AJPIS Olt recrutează un expert extern, în afara organigramei, pe perioadă determinată, care să facă parte din echipa de implementare a proiectului, candidații trebuind să aibă studii superioare  și o vechime minimă de 2 ani. 26 iulie este data limită pentru depunerea dosarelor, cocnursul fiind organizat pe 3 august proba scrisă și 8 august interviu.