Reglementări în cazul călătoriilor cu minori în străinătate! Guvernul a decis

106

Condițiile în care românii pot călători în străinătate cu copiii minori, au fost discutate și reglementate printr-o hotărâre adoptată în ședința din 17 iulie a Guvernului.

Au fost modificate prevederile referitoare la exprimarea acordului unuia dintre părinți cu privire la ieșirea din țară a copilului împreună cu celălalt părinte, fiind creată posibilitatea exprimăriiunui singur acord pentru o perioadă de până la 3 ani și pentru mai multe călătorii în străinătate.

Legea stabilește termenul maxim de trei ani, dar părintele poate să-și dea acordul pentru perioade mai scurte sau pentru fiecare călătorie în parte ca și până acum. Totodată, a fost eliminată obligativitatea menționării scopului deplasării și rutei.

”Guvernul a aprobat în ședința de marți, 17 iulie a.c., Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 94/2006. Actul normativ vizează armonizarea Normelor de aplicare a Legii nr. 248/2005 privind libera circulație cu modificările aduse legii în octombrie 2016, având drept scop simplificarea condițiilor de călătorie în străinătate a cetățeanului român minor”, se arată într-un comunicat transmis de MAI.