Răzvan Raț pune ghetele-n cui. Fotbalistul născut la Piatra Olt și-a anunțat retragerea

584

Născut la Piatra Olt în urmă cu 37 de ani, românul cu cele mai multe partide în UEFA Champions League, 57, Răzvan Raț a anunțat astăzi că s-a retras din activitatea competițională.

Slătineanul Răzvan Raț pune ghetele în cui, anunțând că va decide dacă va mai activa tot în domeniu sau se va ocupa de afacerile familiei. Românul cu cele mai multe partide în UEFA Champions League, 57, se retrage din activitate la 37 de ani.  „Cred că e cazul să pun punct! Îmi e foarte greu să-mi găsesc motivația și cred că e mai bine ața. Sunt într-un moment în care cred că trebuie să mă retrag”, a explicat Raț la DigiSport.

Raț a evoluat în naționala României de 113 ori, fiind la un moment dat căpitanul naționalei. A început să joace fotbal ca junior al clubului Universitatea Craiova, în 1998 fiind remarcat de Mircea Lucescu, care îl aduce la Raăid, iar în 2003 îl transferă la formaţia Şahtior Doneţk. După 10 ani, a plecat în Anglia la West Ham, iar în 2014 a ajuns la Rayo Vallecano, în Spania. A mai jucat la PAOK, în Grecia, și și-a încheiat activitatea în Liga 1, în sezonul trecut evoluând pentru ACS Poli Timișoara.

Răzvan Raţ a câştigat 20 de trofee în carieră, printre care Cupa UEFA alături de Şahtior Doneţk, el triumfând şi la Rapid, acolo unde a câştigat titlul sau Cupa.

Fotbalistul a făcut avere din fotbal și derulând afaceri în turism, imobiliare și construcții. În 2012, Forbes îl plasa printre cei 500 de miliardari ai României, cu o avere estimată la 9 milioane de euro, ocupând locul 416.

Răzvan Raţ a investit și într-un hotel și o bază sportivă în Slatina, dar și într-o pensiune în Predeal.

Mesajul transmis de Răzvan Raț suporterilor români: „Le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut pe mine și echipa națională, celor care au făcut-o necondiționat chiar și în unele momente în care nu am avut cele mai bune rezultate. Cu toții ne-am dorit de fiecare dată să realizăm mai mult”.