FOTO/Un ansamblu oltenesc, la Festivalul internațional de folclor pentru românii de pretutindeni

205

18 formații artistice din Republica Moldova, Ucraina, Ungaria și România au promovat cultura tradițională la Festivalului Internațional de folclor pentru românii de pretutindeni „La Fântâna Dorului”, organizat la Șimleu Silvaniei. Printre ele, și un ansamblu din Olt.

În perioada 12- 16 iulie, la Șimleu Silvaniei, a fost organizată cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Internațional de folclor pentru românii de pretutindeni „La Fântâna Dorului”. În anul Centenarului Marii Uniri, orașul Șimleu Silvaniei împlinește 767 de ani de la prima atestare documentară,cu acest prilej urbea de la poalele Măgurii Țării Silvaniei organizând o manifestare ce își propune întărirea ideii de unitate a românilor, de păstrare a obiceiurilor și tradițiilor, a limbii și culturii românești, atât în țară, cât și în afara granițelor românești. Festivalul a reunit 18 formații artistice din Republica Moldova, Ucraina (Regiunea Cernăuți și Regiunea Transcarpatia), Ungaria și România, aproape 500 de interpreți. România a fost reprezentată de ansambluri din Alba, Brăila, Iași, Maramureș, Olt,  Satu Mare, Sălaj și Vrancea.

Oltul a fost reprezentat de Ansamblul „Oltețul” din Morunglav, coordonat de către maestrul Dorel Langă, prezent cu dansatori și solistele Andreea Dinu și Roberta Buzurin. Din delegație a făcut parte și viceprimarul Marinel Diaconescu. Artiștii Oltului au participat la parada portului, jocului și cântecului popular și au evoluat impecabil pe scenă, fiind răsplătiți cu ropote de aplauze.

Ansamblul din Morunglav s-a întors acasă cu două premii I, obținute de dansatori și cele două soliste.