Câți bani primesc absolvenții care se angajează, drept stimulent. Primii 6 solicitanți în Olt

126

Absolvenții care se angajează în termen de două luni de zile de la finalizarea studiilor sunt recompensați cu prime de inserție. Din Olt, doar 6 persoane au solicitat acte pentru depunerea dosarelor.

Absolvenții înregistrați la Agenția Judeţeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt şi care se încadrează în muncă în termen de 60 de zile de la absolvire pot solicita prima de inserție în cuantum de 1.500 de lei.

„Potrivit Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, absolvenţii instituţiilor de învăţământ şi absolvenţii şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, care, în termen de 60 de zile de la absolvire, se înregistrează la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o primă de inserţie egală cu de 3 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării (valoarea Indicatorului social de referință este de 500 de lei). persoanele care nu au reuşit să se încadreze în muncă în termen de 60 de zile de la absolvire, pot solicita indemnizație de șomaj.Indemnizația de șomaj pentru absolvenți este în cuantum de 250 lei și se acordă pe o perioadă de 6 luni.”, explică Elena Iordache, purtătorul de cuvânt al AJOFM Olt.

Prima de inserţie se acordă în două tranşe: 50% din cuantum la data angajării și 50% după expirarea perioadei de 12 luni de la angajare.

Până acum, 6 persoane au solicitat de la AJOFM Olt prima de inserție.