Angajații unei primării al cărei fost edil e acuzat de 1011 fapte de corupție, instruiți, pe fonduri europene, împotriva corupției

146

291.428,31 lei este valoarea proiectului prin care Primăria Caracal va instrui personalul și aleșii locali pentru prevenirea corupției. Fondurile sunt europene.

„Municipalitatea caracaleană a semnat un contract în valoarea de 291.428,31 lei, fonduri europene ce vor fi folosite pentru prevenirea corupţiei, la nivelul primăriei din localitate. Pe lângă personalul din primărie, vor fi instruiţi şi aleşii locali. Numele proiectului se intituleaza „Transparenţă, etică şi integritate prin parteneriat social”, fondurile fiind accesate în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), Axa prioritară 2– Administraţie publică şi sistem judiciar accesibile şi transparente.”, anunță Primăria Caracal, pe pagina de socializare.

Primăria Caracal are ca partener Asociaţia Transparență pentru Integritate-organism neguvernamental nonprofit. Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni, valoarea totală fiind de 291.428,31 lei. Obiectivul general al proiectului este sprijinirea măsurilor de prevenire a corupţiei la nivelul Primăriei municipiului Caracal.

Măsura vine după ce fostul edil Gheorghe Anghel, unul dintre cei mai longevivi edili din ţară (21 ani în funcţie, ultima dată între 1996-2012) este judecat alături de mai mulți angajați ai Primăriei Caracal și reprezentanți ai unor societăți comerciale, în total 24 de persoane, pentru corupție. Anghel  este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată (1.011 acte materiale), fiind condamnat în alte două dosare.

DETALII:

Fostul edil al Caracalului, din nou în fața instanței în dosarul celor 1.011 fapte de corupție