NADIA COMĂNECI, pensie generoasă din partea statului român

127

Cunoscuta Nadia Comăneci, stabilită de câteva decenii în SUA, este unul dintre sportivii cărora statul român le răsplăteşte lună de lună contribuţia la promovarea imaginii ţării. Ea primeşte una dintre cele mai mari rente viagere oferite sportivilor cu rezultate de excepţie. Lună de lună, pe cardul fostei sportive, statul român virează cca 15.000 de lei.

Sportivul de performanţă care a obţinut o medalie de aur, argint sau de bronz în probele individuale sau pe echipe din cadrul Jocurilor Olimpice sau o medalie de aur la Campionatele Mondiale şi Europene de seniori – probe olimpice este răsplătit, la cerere, cu o rentă viageră.

Printre sportivii cărora statul român le răsplăteşte performanţele obţinute sub tricolor se numără şi cunoscuta gimnastă Nadia Comâneci. Potrivit site-ului Ministerului Tineretului şi Sportului, cele mai mari rente din sportul românesc ajung la Veronica Cochelea (canotaj) – 15.080 lei, Nadia Comăneci (gimnastică)  – 13.149 lei şi Daniela Silivaş (gimnastică) – 13.149 lei.