Cu cumpărători puțini, Alro scade prețul de vânzare pentru jumătatea fabricii din Slatina ofertată de Vimetco și Conef

332

Investitorii de retail nu s-au arătat atât de interesați să cumpere acțiunile Alro Slatina, scoase la vânzare de cătrre acționarii majoritari Vimetco și Conef. Cu un grad de subscriere de doar 11%, Alro prelungește oferta și scade prețul maxim.

Vânzarea a 383,79 milioane de titluri Alro, reprezentând 53,77% din capitalul social al combinatului din Slatina, ofertate de acționarii principali Vimetco și Conef începând cu data de 2 iulie nu merge așa de bine. Cu câteva zile înainte de termenul de subscriere, 16 iulie, acționarii au decis prelungirea la 19 iulie, dar și scăderea prețulșui maxim.

Alro a modificat ieri, după închiderea bursei, prospectul de vânzare de acţiuni printr-un amendament. „Investitorii de Retail trebuie să subscrie pentru Acţiunile Oferite la preţul fix de 4 RON (respectiv limita superioară a Intervalului de Preţ). Investitorii de Retail au dreptul la o reducere de 7 (şapte) la sută din Preţul de Ofertă pentru subscrierile făcute în mod valabil pe toată durata Perioadei de Ofertă (respectiv de la 2 iulie 2018 până la 19 iulie 2018, inclusiv)”, se arată în amendamentul Alro Slatina.

Așadar, se prevede introducerea unui interval de preţ între 3,5 lei şi 4 lei, faţă de un preţ maxim anunţat de 6,18 lei pe acţiune. Până pe 12 iulie, gradul de subscriere se ridica abia la 11%.

Vimetco a scos la vânzare aproape 356,89 milioane de acţiuni, iar Conef 26,09 milioane de titluri.