Cei 12 absolvenți olteni cu 10 la BAC și Evaluarea Națională, premiați de Guvern

199

Astăzi, premierul Dăncilă a anunțat că și în acest an absolvenții care au obținut media 10 la BAC și Evaluarea Națională vor primi stimulente financiare. Din Olt, 12 elevi au reușit performanța mediei maxime.

“Pentru că apreciem şi vrem să încurajăm performanţele şcolare, vom aproba astăzi stimulente financiare pentru absolvenţii care au obţinut media 10 atât la evaluarea naţională, cât şi la examenul naţional de bacalaureat”, a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

În Olt, 10 absolvenți de gimnaziu au reușit să obțină media maximă la Evaluarea Națională și doi absolvenți de liceu media 10 la examenul de Bacalaureat.

Cei 10 elevi de 10 la Evaluarea Natioanală sunt:

  • Alexandru Gabriel Vasile, Andreea Dobre, Gabriela Logofătu, Cristina Mărgheanu, Diana Țolu și Anastasia Ștefănescu – Școala Gimnazială „Eugen Ionescu“ Slatina
  • Andrada Chelu – Școala Mihail Drumeș Balș
  • Mioara Nica – Școala Constantin Brâncoveanu Slatina
  • Teodora Ștefu – CNV Nicolae Titulescu Slatina
  • Gabriela Andreea Mînzală– Colegiul Național „Ion Minulescu Slatina.

Performanța lor va fi răsplătită de către Guvern cu câte un premiu de 1.000 de lei.

Performanța de a obține media maximă la examenul de Bacalaureat înregistrată de către Roxana Diana Căprița, absolventă a Colegiului Național „AI Cuza” Corabia, și Ștefania Pițigoi, elevă a Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, va fi răsplătită cu câte un premiu de 3.000 de lei.