Ministerul Educației anunță recepția finală pentru două școli din Olt

423

Pentru această săptămână, Ministerul Educației a anunțat recepția finală a 7 unități de învățământ realizate în cadrul proiectului Reabilitarea Infrastructurii Şcolare. Printre acestea, și două școli din Olt.

Școlile cu clasele I-VIII din Alunișu- Spineni și Floru- Icoana din Olt se numără printre cele 7 unități de învățământ, celelalte fiind din Călărași, Vaslui și Maramureș, pentru care Ministerul Educației a anunțat recepția finală în această săptămână. Investițiile au fost realizate în cadrul Proiectului Reabilitarea Infrastructurii Şcolare (P.R.I.S), derulat de Ministerul Educaţiei Naţionale prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Reţelei Şcolare şi Universitare (UMPMRSU), având o valoare de 11.613.082,27 lei (cu TVA).

“Precizăm că recepţia finală este o procedură ce are loc după expirarea perioadei de garanţie de un an de la finalizarea obiectivelor de investiţii. Pentru Proiectul privind Reabilitarea Infrastructurii Şcolare, Guvernul României a încheiat un contract de finanţare cu Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi un acord-cadru de împrumut cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).”, arată ministerul.