Eleva cu a doua medie de 10 la BAC va urma o carieră în medicină

2230

A cerut recorectarea lucrării la chimie, disciplină la care este olimpică, și a primit din partea comisiei nota 10.00, reușind astfel să obțină media maximă la Bacalaureat. Ștefania Ruxandra Pițigoi reușește astfel să dubleze mediile de 10.00 înregistrate în Olt.

Performanța de a obține media maximă la examenul de Bacalaureat înregistrată de către Roxana Diana Căprița, absolventă a Colegiului Național „AI Cuza” Corabia, este dublată, după contestații, de încă o elevă din Olt: Ștefania Pițigoi, elevă a Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, absolventă tot a specializării matematică- informatică. În urma contestației, ea a reușit să transforme nota 9.95 obținută la chimie, în 10.

„Este un copil de excepție, cu o evoluție constantă pe parcursul celor 4 ani de liceu, cu rezultate deosebite la numeroase concursuri și olimpiade școlare. Rezultatul obținut acum vine ca o împlinire a muncii depuse și face cinste liceului și familiei”, ne-a declarat Liviu Mitroi, directorul Liceului Teoretic Mihai Viteazul Caracal, liceu aflat pe locul II în ierarhia liceelor din Olt, cu 97,13 % promovabilitate.

Dintre cei 249 de colegi ai liceului, Ștefania este singura cu note de 10 pe linie. Absolventa s-a remarcat pe timpul anilor de liceu îndeosebi la materia contestată la BAC, la care a participat la mai multe olimpiade și concursuri.

„Sincer, aveam speranțe că voi obține note maxime. Nu eram foarte sigură la limba română, însă la matematică și chimie speram. Am fost olimpică la chimie și, iată, tocmai această materie mi-a cam pus probleme, în sensul că am obținut cea mai mică notă- 9.95. Recorectarea mi-a dat dreptate. Am ajuns la aceste rezultate prin învățare continuă. Dacă ai momente când nu înveți și rămâi în urmă, este greu să recuperezi. La limba română și matematică am făcut pregătire la școală, cu profesorii, însă la chimie am mers și la meditații, fiind materia la care voi susține examen pentru admiterea la facultate. Voi urma Facultatea de Medicină la București”, a dezvăluit, pentru Realitatea Oltului, Ștefania Pițigoi.