Locuitorii Corabiei, informați de primărie pe stradă, prin flyere, să mențină curățenia în oraș

76

Primăria Corabia desfășoară în această perioadă o amplă campanie de informare a cetățenilor cu privire la obligațiile pe care aceștia le au pentru menținerea curățeniei pe domeniul public. Acțiunea se desfășoară pe fiecare stradă a urbei, cetățenii aflând nu numai programul de salubrizare, ci și amenzile pe care le riscă.

Fiecare cetățean întâlnit pe stradă de reprezentanții Primăriei Corabia primește în aceste zile fluturași prin care este informat despre salubrizarea orașului- programul lunar de curățenie, pe zile și străzi și cel al autogunoierei, dar și sancțiunile pe care le riscă cei care depozitează deșeuri sau materiale de construcții pe străzi, trotuare sau rigole. Cei prinși aruncând necontrolat gunoiul riscă amenzi cuprinse între 1000 – 2500 de lei.

Activitatea urmărește conștientizarea cetățenilor asupra necesității păstrării curăţeniei trotuarelor, arterelor de circulaţie, parcurilor, locurilor de joacă pentru copii, a pieţelor şi a altor locuri publice. “Tuturor ne place să trăim în curățenie, dar e important să o și menținem. Este vorba despre respectul pe care îl purtăm celor de lângă noi. Atitudinea omului faţă de mediul în care trăieşte trebuie să fie similară cu grija gospodarului faţă de bunul său! “, transmite administrația din Orașul Teilor.