Potcoava, iluminată cu fonduri elvețiene. Proiectul, scos la licitație

82

Primăria Potcoava a scos la licitație în procedură simplificată proiectul privind reabilitarea iluminatului stradal în întreg orașul, termenul până la care se așteaptă ofertele fiind 17 iulie.

1700 de lămpi vor face în orașul Potcoava din noapte zi și vor reduce semnificativ costurile cu iluminatul public, investiția fiind realizată 85% cu fonduri nerambursabile elvețiene. Potcoava se află printre cele 57 de orașe sărace din țară (alături de Corabia, Balș și Scornciești) declarate eligibile pentru finanțare prin Programul de Cooperare Elevețiano- Român – programul “Fondul pentru acţiuni în domeniul managementului energiei durabile”, prin care oraşele vor fi iniţiate în „Premiul European pentru Energie” şi vor elabora/actualiza „Planul de Acţiune pentru Energie Durabilă”. Contribuţia pentru oraşe din regiunile sărace este de până la 10.000 CHF sau 85% din costurile de consultanţă aferente.

Proiectul  „Creșterea eficienţei energetice a sistemului de iluminat public în orașul Potcoava’’ are o valoare totală de aproximativ 2,7 milioane lei și vizează instalarea de echipament de iluminare stradală în tot orașul. Proiectarea și execuția proiectului, lucărri estimate la 2,14 milioane lei, au fost scoase la licitație, având drep termen data de 17 iulie.