Astăzi se dechide Clubul de Vară la Biblioteca Județeană

246

Începând de astăzi, elevi de toate vârstele sunt așteptați la Clubul de Vară organizat la Biblioteca Județeană Ion Minulescu din Slatina. Activitățile se vor desfășura până la finele lunii august.

Biblioteca Județeană Ion Minulescu Slatina, în colaborare cu Colegiul Vocațional Nicolae Titulescu Slatina și Colegiul Tehnic Metalurgic, dă astăzi startul activităților de petrecere a timpului liber pentru elevi din ciclul primar, gimnazial sau liceal, în universul cunoașterii și imaginației.

„Proiectul educațional cu activități de voluntariat „Pe valul cunoașterii” are drept scop educarea elevilor în vederea cunoașterii și studierii culturii și istoriei românilor, dezvoltarea unui mod de a munci pentru cunoașterea potențialului propriu și de implicare atât a lor, cât și a cadrelor didactice, în parteneriatul pentru promovarea competențelor și a valorilor educaționale. Proiectul își propune, de asemenea, educarea disponibilităților de receptare a creației literare și a documentelor, stimularea interesului pentru creația litarară specifică vârstei, formarea deprinderilor de exprimare corectă, expresivă, de cercetare și documentare”, anunță organizatorii proiectului.

Alături de activitățile de promovare a lecturii, selectarea informațiilor din cărți sau cultivarea sensibilității artistice a copiilor vor fi organizate și cursuri de pictură și grafică.

Clubul de Vară va fi deschis timp de două luni de zile.