Mai mult de jumătate din acțiunile ALRO, scoase la vânzare. De ieri, investitorii pot subscrie

265

383,79 milioane de titluri Alro, reprezentând 53,77% din capitalul social al combinatului din Slatina au scos la vânzare acționarii principali Vimetco și Conef. Începând de ieri, a fost demarată perioada de subscriere pentru oferta destinată 15% investitorilor de retail și restul celor investiționali.

Acționarii majoritari ai Alro Slatina au scos la vânzare mai mult de jumătate din acțiunile fabricii de aluminiu, la un preț considerat de către analiști mai mare decât cel la care se tranzacţionau acţiunile producătorului de aluminiu înainte de anunţul operaţiunii de piaţă. Astfel, investitorii de retail trebuie să subscrie la preţul maxim de 6,18 lei/acţiune,  operaţiunea de piaţă urmând să se închidă pe data de 16 iulie, iar oferta pentru investitorii instituționali nu cuprinde un preț minim, pasul de preţ fiind de 0,05 lei, iar preţul maxim de 6,18 lei.

Vimetco a scos la vânzare aproape 356,89 milioane de acţiuni, iar Conef 26,09 milioane de titluri.

Anul trecut, producătorul de aluminiu a obţinut un profit net de 391 milioane de lei, de peste cinci ori mai mare faţă de cel din 2016.