Încep lucrările de reabilitare a Dispensarului Uman Brâncoveni

59
foto: Fb Ion Cheroiu

Primăria Brâncoveni dă startul lucrărilor de reabilitare, modernizare și dotare a Dispensarului Medical Uman, proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2.

Foarte important pentru monitorizarea constantă a sănătății locuitorilor unei comunități, pentru sătenii care nu mai trebuie să bată drumul până la un spital orășenesc pentru o consultație, dispensarul este locul unde medicina de familie poate funcționa în mediul rural. Mulți edili au înțeles importanța funcționării serviciilor medicale în sânul comunității și fac eforturi pentru a asigura condiții optime și chiar investiții în dotarea acestora. Printre ei și Ion Cheroiu, primarul comunei Brâncoveni. Astăzi, edilul a anunțat începerea lucrărilor de readucere a dispensarului comunal la standarde moderne de funcționare.

“Stimaţi brâncoveni, astăzi am semnat ordinul de începere al lucrărilor pentru proiectul ”Reabilitare, modernizare şi dotare Dispensar Medical Uman Brâncoveni”, cu termen de finalizare în această toamnă. Imaginea centrului satului Brâncoveni alături de Şcoala Gimnazială ”Voievod Brâncoveanu”, de Primărie şi Grădiniţa cu Program Normal se va schimba în bine. Cadrele medicale vor avea, din toamnă, condiţiile necesare pentru desfăşurarea unui act medical de calitate în slujba cetăţenilor comunei.”, a anunțat edilul.

16 comune din județ au primit vara trecută finanțarea proiectelor legate de sănătate prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2, unele pentru reabilitarea, modernizarea sau dotarea dispensarelor, iar primăriile Leleasca, Dobroteasa și Deveselu pentru construirea unor sedii noi. Proiectul Primăriei Brâncoveni “Reabilitare, modernizare şi dotare Dispensar comunal uman Brîncoveni” are o valoare de 690.200 lei.