Fostul edil al Caracalului, din nou în fața instanței în dosarul celor 1.011 fapte de corupție

226

Gheorghe Anghel, fostul primar al municipiului Caracal, este așteptat astăzi din nou în fața magistraților Tribunalului Olt, la un nou termen din dosarul de corupție în care sunt judecate în total 24 de persoane.

Fostul edil al municipiului Caracal, Gheorghe Anghel (21 ani în funcţie, ultima dată între 1996-2012),  condamnat în două dosare la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, este așteptat astăzi la Tribunalul Olt la un nou termen în dosarul de corupție. El a fost trimis în judecată în urmă cu aproape un an de zile de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova, fiind acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu. Alături de edil sunt acuzați mai mulți angajați ai Primăriei Caracal și reprezentanți ai unor societăți comerciale, în total 24 de persoane.Printre angajații primăriei de la data faptelor incriminate trimiși în judecată se numără și Gabriel Buleteanu, ulterior fost secretar general al județului Olt.

Anghel  este acuzat de 1.011 acte de corupție pe care procurorii susțin în rechizitoriu că le-ar fi săvârșit „în perioada 2009 – 2012la nivelul Primăriei Municipiului Caracal, și-a desfășurat activitatea un grup infracțional organizat care a avut drept scop obținerea, de către membrii săi și persoane apropiate acestora, de sume de bani necuvenite, în principal direct din încasările instituției publice, în condiții nelegale, prin folosirea de documente care nu atestau operațiuni comerciale reale. Prejudiciul cauzat bugetului Unității Administrativ Teritoriale a Municipiului Caracal este de 5.009.500 lei.”

În cauză, Consiliul Local al mun. Caracal s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 5.009.500 lei.

Fostul primar al Caracalului a fost condamnat anul trecut de magistrații Tribunalului Olt la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul ce vizează finanțarea ilegală a echipei de fotbal FC Caracal.

DETALII DOSAR:

Fostul primar al Caracalului, condamnat la închisoare

Magistrații Tribunalului Olt au dat sentința în cazul devalizării Primăriei Caracal. Patru dintre cei 14 inculpaţi din dosar au fost achitaţi iar în cazul a doi dintre ei a intervenit prescripția faptelor. Fostul primar Gheorghe Anghel dar și mai mulţi foşti directori din primărie au fost condamnaţi la câte trei ani şi şase luni de închisoare cu executare.

DETALII DOSAR

O nouă condamnare pentru Gheorghe Anghel. O parte dintre inculpați au fost achitați, pentru alții faptele s-au prescris