Firma din Caracal ce păzeşte Complexul Energetic Oltenia, AMENDĂ 200.000 de lei

517

Prinsă cu 12 angajaţi fără contracte individuale de muncă transmise către ITM Gorj, o societate din Caracal ce efectuează paza Complexului Energetic Oltenia s-a ales cu o amendă URIAŞĂ.

200.000 de lei este amenda primită de la ITM Gorj de către o societate de pază din Olt. Safety Security din Caracal, ce asigură de la începutul lunii mai, pe o perioadă de 3 luni de zile paza obiectivelor de la Complexul Energetic Oltenia a făcut obiectul unui control efectuat de inspectorii de muncă gorjeni pe data de 2 mai, imediat după ce şi-a început activitatea. Potrivit unui comunicat de presă al  ITM Gorj, angajatorul nu avea încheiate şi transmise, cu o zi înainte de începerea activităţii, în Registrul Unic de Evidenţă a Salariaţilor, contracte individuale de muncă pentru 12 persoane depistate prestând activitate în momentul controlului.

Amenda a fost aplicată cu întârziere, controlul fiind definitivat după transmiterea fişelor de identificare ale angajaţilor către ITM Olt, societatea având sediul social pe raza judeţulşui Olt.

Safety Security SRL ar fi trebuit să asigure paza în majoritatea carierelor şi termocentralelor din Gorj începând cu data de 1 mai cu peste 500 de salariaţi. Ea se a fost investigată la începutul acestui an de către Consiliul Concurenţei, pentru practici neconcurenţiale, după ce anul trecut a câştigat contractul cu CET Govora la un tarif foarte mic, lucru de altfel ce se zvoneşte că ar fi fost repetat şi în ceea ce priveşte contractul cu Complexul Energetic.

Paza a 15 obiective ale gigantului energetic din cele 16 existente a fost atribuită pe o sumă de peste 3,5 milioane de lei. Media gorjeană a scris că societatea caracaleană ar fi controlată  prin  interpuși de către Remus Rădoi, zis Codiță, un interlop din Caracal implicat  în  numeroase scandaluri, în special cu clanurile țigănești din zonă.