Elevă de la „Minulescu” Slatina, bronz la Balcaniada de Geografie

198
Delegația României formată din 7 elevi a obținut șapte medalii

O elevă din Slatina a urcat pe podiumul Olimpiadei Balcanice de Geografie, câştigând bronz. Oana Delia Dumitrescu este elevă în clasa a IX-a la Colegiul „Ion Minulescu” Slatina şi este pregătită de prof. Angela Liţă.

Componentă a lotului naţional de geografie, Oana Delia Dumitrescu, elevă la colegiul slătinean „Ion Minulescu”, a participat în perioada 24- 29 iunie la Iași, la Olimpiada Balcanică de Geografie.

Slătineanca pregătită de prof. Angela Liţă a reuşit să se claseze printre cei mai buni elevi din cei 50 de concurenţi din Serbia, Slovenia, Bosnia Herțegovina, Republica Moldova și România. Ea a câştigat medalia de bronz.

La această ediție, delegația României formată din 7 elevi din clasele VIII- XI a obținut un număr de șapte medalii, dintre care două de Aur, două de Argint și trei de Bronz.

Balcaniada de Geografie a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Iași în parteneriat cu Facultatea de Geografie, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Societatea de Geografie din România și Primăria Iași.