Creşa americană de la Caracal, deschisă din toamnă. Primăria angajează personal

3369
foto: arhivă. Construcția creșei a fost finalizată, iar la toamnă va fi dată în folosință

Consilierii municipali caracaleni au votat la finele săptămânii trecute înfiinţarea Creşei nr.2  în structura Centrului municipal Creşe Caracal şi aprobarea necesarului de personal. Este vorba de creşa construită cu finanţare de la guvernul american, ce va fi dată în folosinţă începând cu noul an şcolar.

Cu o investiţie de circa un milion de dolari, Ambasada SUA şi Biroul de Cooperare Militară au ridicat la Caracl o creşă modernă, pe str. Rahovei, venind astfel în sprijinul municipalităţii ce se confrunta anual cu o criză de circa 50 de locuri la creşă. În Caracal există o creşă în cartierul HCC şi una în cartierul dr. Marinescu, cu o capacitate totală de circa 56 de locuri.

Noua creşă va fi dată în folosinţă începând cu anul şcolar 2018-  2019, consilierii locali aprobând includerea acesteia sub denumirea de Creşa nr.2 în cadrul Centrului municipal Creşe Caracal şi mărirea numărului de personal ce va deservi creşele din cel de-al doilea municipiu al Oltului până la 40.

Astfel, la noua creşă vor lucra: 1 asistent medical, 1 asistent medical cu jumătate de normă, 5 educatori puericultori şi 5 îngrijitori, la care se vor adăuga cu jumătate de normă un post de medic şi unul de administrator, dată fiind lipsa unul blc alimentar, hrana micuţilor urmând a fi contractată prin catering.

Creşa va funcţiona cu program organizat în două ture, în intervalul orar 6.00- 18.00.