Profesor caracalean- Cetățean de Onoare al municipiului, post mortem

124

Primăria Caracal a conferit astăzi titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Caracal, post mortem, profesorului Dumitru Rădulescu.

S-a stins din viață în 1982, iar astăzi, comunitatea pentru a cărei dezvoltare a realizat numeroase acțiuni cultural-educative îl cinstește conferindu-i Titlul de Cetățean de Onoare.

Profesorul Dumitru Rădulescu a absolvit în 1939 ca șef de promoție Facultatea de Științe ale Naturii a Univesității București, beneficiind de Bursa Fundației Regale, obținută prin concurs, a fost admis primul pe țară la examenul de Capacitate dat după terminarea facultății, a fost decorat pe timpul celui de-al doilea război mondial cu Ordinul Virtutea Militară cu gradul de Ofițer și a făcut parte din generația de aur a dascălilor de la Liceul Ioniță Asan Caracal. A fost cel care a înființat, din resurse proprii, laboratorul de biologie al liceului, co-fondator al Asociației Culturale Marius Bunescu, făcând deplasări duminica în comunele învecinate cu brigăzile de culturalizare pentru a le vorbi sătenilor despre cultură, co-fondator al Cercului Ex-Libris și multe altele.