Profesorul universitar Păcurariu, 18 ani PUŞCĂRIE pentru omorârea profesoarei din Iancu Jianu în urmă cu 20 de ani

869

Mihaela Fulga, în vârstă de 30 de ani, din comuna olteană Iancu Jianu, profesoară de chineză în Capitală, a fost omorâtă cu sânge rece în urmă cu 20 de ani, trupul ei fiind găsit după câteva zile în locuinţă. Abia acum criminalul a fost arestat: profesorul universitar Dan Păcurariu, ce făcuse o obsesie pentru tânăra olteancă. Criminalul a primit 18 ani de închisoare, decizia fiind definitivă.

I-a dat în cap cu ciocanul de şniţele şi a lăsat-o moartă în garsoniera din Sectorul 3, unde locuia cu chirie la nişte consăteni din Iancu Jianu, supărat că tânăra urma să plece la specializare în China, unde obținuse o bursă. Tragedia s-a petrecut în urmă cu 20 de ani, în 1998, tânăra în vârstă de 30 de ani ce şi-a pierdut violent viaţa, Mihaela Fulga, din comuna olteană Iancu Jianu, profesoară de chineză în Capitală, fiind ucisă de fostul iubit, arhitectul Dan Păcurariu, acum în vârstă de 62 de ani, profesor universitar de Istoria artelor la Facultatea de Arte a Universităţii Hyperion. Criminalul a fost dus la audieri abia după 18 ani, pe baza probelor ADN și condamnat definitiv abia astăzi. Cu toate că era suspect pentru crimă din gelozie, probele au fost insuficiente la acea vreme pentru incriminarea cadrului universitar.

Mihaela Fulga a murit în urma unor lovituri cu un corp dur și a fost găsită după mai multe zile, în stare de putrefacție. Fusese lovită cu un ciocan sau toporişcă pentru şniţele în cap, iar din geantă îi lipseau buletinul, cheile, telefonul şi două bijuterii, totul indicând drept motiv al crimei un jaf.

În Iancu Jianu nu mai locuiesc rudele profesoarei, mama acesteia şi fratele locuind în comuna doljeană Brădeşti. Fratele profesoarei a declarat în urmă cu doi ani, când profesorul a fost săltat şi acuzat de crimă că familia sa nu a încetat să-l bănuiască. ,,Noi am fost convinşi de atunci că el este, dar mai trebuiau date, să strângă probe. Mama mea a fost convinsă până acum că acest profesor universitar este vinovatul. Sora mea când a fost studentă la Filologie, l-a avut ca asistent, iar tatăl lui era decanul Universităţii Hyperion. Au avut o relaţie de 2-3 ani, nu ştu exact cât, după care sora mea a vrut să se distanţeze de el, era un om cu probleme, ceva mai ciudat, iar el nu a acceptat chestia asta. A încercat să-şi facă alţi prieteni, dar el se ducea şi-i ameninţa.”, a afirmat fratele.
Dan Păcurariu a fost astăzi condamnat la 18 ani de închisoare. Decizia instanței este definitivă.

Povestea pe larg, prezentată de Realitatea Oltului în urmă cu 2 ani:

Crimă deslușită după 18 ani: ar fi ucis-o să nu plece în China