24 iulie- termen pentru absolvenți să ceară șomaj. Primii 70 de tineri au cerut indemnizație

73

Absolvenţii de liceu promoţia acestui an sunt aşteptaţi să se înregistreze în evidenţele AJOFM Olt ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Ei pot obține atât indemnizație de șomaj, dar pot beneficia și de alte subvenții la angajare, atât ei, cât și angajatorii care-i încadrează în muncă.

Pentru a putea beneficia de primă de inserţie sau după caz, de indemnizaţie de şomaj, absolvenţii de liceu promoţia 2018 trebuie să se înregistreze în evidenţele agenţiilor locale şi punctelor de lucru din subordinea AJOFM Olt în termen de 60 de zile de la data absolvirii, respectiv până la data de 24 iulie 2018 inclusiv. Cei care nu se înregistrează până la această dată nu vor primi șomaj și primă de inserție.

“Elevii care nu au situația școlară încheiată la unele discilpline, se pot înregistra în evidențele AJOFM Olt în termen de 60 zile de la data promovării examenului de corigență (data înscrisă în adeverința eliberată de instituția de învățământ). Pentru a se înregistra tinerii din judeţul Olt se pot adresa agenţiilor locale şi punctelor de lucru din subordinea AJOFM Olt, în a căror rază teritorială îşi au domiciliu : Agenţia Locală Slatina- str. Prelungirea Crişan, nr.2; Agenţia Locală Caracal – str. Nicolae Titulescu, nr.29;Punct de Lucru Balş – str. Nicolae Balcescu, bl.152, ap.1 si 3; Punct de Lucru Corabia –  str. T. Vladimirescu, nr.52 și Punct de Lucru Draganeşti Olt, str. N.Titulescu, nr.111. Toate agenţiile locale si punctele de lucru funcţionează zilnic, dupa urmatorul program : de luni până joi între orele 08.00-16.30, iar vineri între orele 08.00-14.00”, anunță repreznetanții AJOFM Olt.

Până acum, doar 70 de absolvenți și-au depus dosarele. Anul trecut, în baza de date a AJOFM olt s-au înregistrat 1.085 de absiolvenți.