Oltul, sub Cod Galben de furtună și grindină

343

La noapte se dezlănțuie urgia, pe parcursul întregii zile fiind prognozate ploi și instabilitate atmosferică. Oltul se numără printre județele aflate sun Cod Galben.

Administrația Națională de Meteorologie a emis cu puțin timp în urmă o nouă avertizare meteorologică, ce plasează județul Olt sub avertizare Cod Galben, intervalul de valabilitate 27 iunie, ora 03 – 27 iunie, ora 23. Fenomenele vizate sunt: cantități de apă însemnate și manifestări de instabilitate atmosferică.

„Începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (26/27 iunie) aria ploilor se va extinde treptat dinspre sudul teritoriului și va cuprinde majoritatea regiunilor, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, sudul și estul Transilvaniei cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Îndeosebi în estul și sud-estul țării vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.”, arată ANM.