Înscrieri prelungite la Festivalul Radu Șerban

161

Organizatorii unuia dintre festivalurile importante la nivel național în domeniu, dată fiind și componența juriului și implicarea unor specialiști în organizare, Festivalul de Muzică Ușoară „Radu Șerban”, au anunțat prelungirea perioadei de înscriere.

Anul acesta, înscrierea concurenților din toată țara care doresc să participe la Festivalul Radu Șerban Caracal se face, în premieră, online, concursul urmând a fi organizat în perioada 6-9 septembrie. Pentru a da șansa cât mai multor voci tinere să reușească să trimită materialele impuse de regulament, organizatorii au anunțat prelungirea perioadei de înscriere, termenul inițial expirând ieri. „Concurenții care doresc să se înscrie la preselecția din acest an a Festivalului de muzică ușoară RADU ȘERBAN, o mai pot face până pe data de 15 iulie. Consultați regulamentul și trimiteți on-line materialele, beneficiind de prelungirea termenului de înscriere!”, este anunțul organizatorilor.

Coloana sonoră de la „Toate pânzele sus” sau „Păcală”, precum și melodiile interpretate de Margareta Pâslaru, Mihaela Mihai, Dan Spătaru sau Anda Călugăreanu îl păstrează pe Radu Șerban (născut pe 1 decembrie 1927, la Caracal) în rândul compozitorilor de frunte ai României postbelice. În memoria sa, Festivalul de Muzică Ușoară „Radu Șerban” organizat în cel de-al doilea municipiu al Oltului a ajuns la ediția cu numărul IX.

De anul trecut, s-a revenit la forma inițială a festivalului din 1990: acompaniamentul live al concurenților, nu negative, realizat de orchestra condusă de compozitorul Viorel Gavrilă. În plus, se impune concurenților ca una din piese sa fie din repertoriul marelui compozitor caracalean Radu Șerban.

Festivalul – concurs de interpretare este deschis participării tinerilor cu vârste cuprinse între 15 – 26 ani. Concurenții admiși în urma preselecției vor înlocui una din piesele trimise cu o creație a compozitorului Radu Șerban: „Şi plouă” – interpret Aurelian Andreescu, „Cu viaţa nu glumi” – interpret Anda Călugareanu, „Seara” –interpret Aura Urziceanu, „De când mă ştiu” – interpret Adrian Romcescu, „Primăvară, primăvară” – interpret Mihaela Mihai, „Inimă de artist” – interpret Mihaela Mihai, „Pasăre de apă” – interpret Mircea Serban, „Parfumul străzilor” – interpret Mihaela Mihai și „Prieten drag” – interpret Pompilia Stoian.

Juriul are în componenţa sa personalităţi ale muzicii uşoare româneşti, membri ai Uniunii Compozitorilor, redactori radio, TV, personalităţi culturale locale, președinte fiind Titus Andrei. Se vor acorda diplome de participare şi premii în bani, dar și un premiu special pentru cea mai bună interpretare a unei piese de Radu Șerban.

Anul trecut, trofeul a revenit artistei Dora Gaitanovici din Buzău. Festivalul este organizat de Primăria Caracal și Centrul Cultural Radu Șerban Caracal.