Tinerii de 18 ani, încurajați să viziteze Europa cu gratuitate la călătoriile cu trenul

69

Călătorii gratuite cu trenul 30 de zile în patru țări europene prin programul Comisiei Europene “DiscoverEU”, pentru tinerii români de 18 ani. Oltenii interesați trebuie să se grăbească, prima etapă de înscriere încheindu-se mâine.

Ești născut între 2 iulie 1999 și 1 iunie 2000 și vrei să vizitezi Europa? Comisia Europeană îți pune la dispoziție gratuit bilete de tren, cu condiția ca excursia să fie de până la 30 de zile în cel mult patru țări europene, în perioada 9 iulie -30 septembrie 2018.

Înscrierile se fac pe platforma DiscoverEU, în perioada 12 – 26 iunie, în prima etapă, iar tinerii se pot înscrie individual sau un grup de maxim cinci persoane. Ei trebuie să răspundă la un chestionar cu cinci întrebări despre Anul european al patrimoniului cultural 2018 și inițiativele UE dedicate tinerilor.

750 de abonamente din 15.000 sunt alocate românilor. O a doua rundă de înscrieri, care va pune la dispoziție cel puțin 5.000 de bilete, va avea loc în toamnă.

Călătoria se va face în mare parte cu trenul, dar, în cazurile excepționale, se vor putea folosi și alte mijloace de transport- autobuze, feriboturi sau chiar avion.