Primul ghiozdan al bobocilor slătineni, oferit de primărie și la toamnă

115

În prima zi de școală, bobocii Slatinei vor fi așteptați pe bancă de primul lor ghiozdan, oferit cadou de către administrația municipală, complet echipat. Primăria pune la bătaie 60.000 de lei pentru a le oferi cadoul de start școlar elevilor din clasa pregătitoare.

Și în noul an școlar 2018/2019, Primăria Slatina își va încuraja bobocii să învețe carte, oferindu-le cadou în prima lor zi de școală câte un ghiozdan echipat. Programul ,,Primul meu ghiozdan” de susţinere a învăţământului şcolar din toate unităţile de învăţământ de pe raza municipiului Slatina pentru copiii înscrişi în clasa pregătitoare va fi finanțat din bugetul local, în limita sumei de 60.000 de lei, desfășurarea și regulamentul de organizare urmând a fi supuse aprobării consilierilor locali în ședința de mâine.

„Primăria municipiului Slatina încurajază orientarea priorităţilor elevilor către educaţie, stimularea continuă a acestora şi reducerea fenomenului de abandon şcolar. Prin acordarea unui ghiozdan complet echipat cu un set de rechizite fiecărui elev înscris în clasa pregătitoare în anul şcolar 2018/2019 se urmăreşte sprijinirea elevilor din municipiul Slatina în parcurgerea procesului instructiv-educativ. Programul ,,Primul meu ghiozdan” se derulează în unitățile de învățământ de stat pentru a aduce puţină bucurie în sufletele copiilor care pășesc în prima etapă importantă a vieții lor, Primăria municipiului Slatina propunând în acest sens distribuirea de ghiozdane complet echipate cu rechizite școlare.”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Fiecare unitate de învăţământ are obligaţia de a transmite primăriei o adresă prin care să comunice numărul total de elevi înscrişi în clasa pregătitoare, fete şi băieţi, directorii urmând a răspunde de distribuirea ghiozdanelor către elevi în prima zi de şcoală.

Ghiozdanele achiziţionate vor fi de dimensiuni adecvate vârstei elevilor şi vor fi de două culori diferite: una pentru băieţi şi o alta pentru fete. Setul de rechizite școlare va conţine: 2 caiete tip II, 2 caiete dictando, 2 caiete matematică, 1 set acuarele 12 culori cu pensulă, 1 set carioci 10 culori, penar complet echipat ce conţine un stilou cu rezerve, 2 creioane, gumă de şters și ascuţitoare.

Anul trecut, Primăria Slatina a oferit micuților în prima lor zi de școală circa 690 de ghiozdane echipate cu rechizitele necesare.